Recipe in english —-> below

Składniki:

  • 2 jajka
  • 60 g kremowego serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 60 g mąki migdałowej
  • 1 łyżka erytrytolu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masło
  • Syrop klonowy

Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek, ekstrakt waniliowy, erytrytol oraz proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko razem a następnie dosypujemy mąkę i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła i smażymy na niej pancakes do momentu aż na wierzchu pojawią się bąbelki powietrza a spód uzyska ładny złocisty kolor.

Z przepisu powinny wyjść nam 3 średniej wielkości pancakes. Układamy jeden na drugim, na wierzch dodajemy odrobinę masła i polewamy syropem klonowym.

 

Servings: 1

Ingredients:

  • 2 eggs
  • 60 g cream cheese
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 60 g almond flour
  • 1 spoon erythritol
  • ½ teaspoon baking powder
  • butter
  • maple syrup

Mix eggs, cream cheese, vanilla extract, almond flour, erythritol and baking powder until smooth.

Heat a pan and melt a little piece of butter on it. Pour one-third of dough into the pan. Flip the pancake when on top you see bubbles and bottom is golden. Fry another 2-3 minutes on medium heat.

Repeat with the rest of dough.

Serve topeed with butter and maple syrup.

Calories: 487 kcal / serving

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.