Recipe in english —-> below
Składniki:
- 2 jajka
- 60 g kremowego serka śmietankowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 60 g mąki migdałowej
- 1 łyżka erytrytolu
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- Masło
- Syrop klonowy
Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek, ekstrakt waniliowy, erytrytol oraz proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko razem a następnie dosypujemy mąkę i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła i smażymy na niej pancakes do momentu aż na wierzchu pojawią się bąbelki powietrza a spód uzyska ładny złocisty kolor.
Z przepisu powinny wyjść nam 3 średniej wielkości pancakes. Układamy jeden na drugim, na wierzch dodajemy odrobinę masła i polewamy syropem klonowym.
Servings: 1
Ingredients:
- 2 eggs
- 60 g cream cheese
- 1 teaspoon vanilla extract
- 60 g almond flour
- 1 spoon erythritol
- ½ teaspoon baking powder
- butter
- maple syrup
Mix eggs, cream cheese, vanilla extract, almond flour, erythritol and baking powder until smooth.
Heat a pan and melt a little piece of butter on it. Pour one-third of dough into the pan. Flip the pancake when on top you see bubbles and bottom is golden. Fry another 2-3 minutes on medium heat.
Repeat with the rest of dough.
Serve topeed with butter and maple syrup.
Calories: 487 kcal / serving