Recipe in english —-> below

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego (najlepiej z wołowiny lub ewentualnie szynki wieprzowej)
  • 1 l passaty pomidorowej
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 kulki mozzarelli
  • parmezan
  • makaron do lasagne
  • oliwa
  • sól
  • świeża bazylia

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na kilku łyżkach oliwy z oliwek. Dodać posiekany czosnek a po chwili mięso mielone. Smażyć wszystko razem kilka minut aż mięso zbrązowieje.

Marchewkę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. Wlać passatę, dodać kilka listków bazylii i posolić. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 40 min, mieszając od czasu do czasu.

Kulki mozzarelli porwać na małe kawałki a parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dno wyłożyć ok 2 małe chochelki sosu i zacząć układać lasagne: płaty makaronu, sos, mozzarella, parmezan. Przykryć ponownie makaronem i układać tak samo aż do wykończenia składników. Ostatnią warstwą powinien być makaron posypany tylko serami.

Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać przez ok. 25 minut a następnie zdjąć folię i piec jeszcze przez ok 10-15 minut aż ser z góry się lekko przypiecze.

Po wyjęciu z piekarnika lasagne odstawić na ok 10 min aby lekko ostygła i lepiej się kroiła.

Mmmm…smacznego!

Ingredients:

  • 500 g of minced meat (preferably beef or possibly pork ham)
  • 0.8 liters of tomato passata
  • 2 carrots
  • 1 onion
  • 3 cloves of garlic
  • 2 mozzarella balls
  • parmesan cheese
  • pasta for lasagne
  • olive oil
  • salt
  • fresh basil

Dice the onion and fry in a few tablespoons of olive oil. Add the chopped garlic and then the minced meat. Fry it all together for a few minutes until the meat turns brown.

Dice the carrots into small cubes and add to the meat. Pour in the tomato passata, add a few basil leaves and salt. Simmer, covered, for about 40 minutes, stirring occasionally.

Tear the mozzarella balls into small pieces and grate the Parmesan cheese on a small-mesh grater.

Grease an ovenproof dish with oil. Put 2 small ladles of sauce on the bottom and start arranging the lasagne: pasta sheets, sauce, mozzarella, Parmesan. Cover with noodles again and arrange the same way until finished ingredients. The last layer should be pasta, sprinkled only with cheese.

Cover with aluminum foil and put into the preheated to 180 degrees oven. Bake for about 25 minutes, then remove the foil and bake for another 10-15 minutes until the cheese is slightly brown on top.

After removing the lasagna from the oven, set it aside for about 10 minutes to cool slightly and cut better.

Mmmm… enjoy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.