Tostowe rollsy z serem i nutellą w cynamonowej posypce

Ta mała przekąska to coś cudownego <3 Rollsy z chleba tostowego wypełnione serem i nutellą oraz obtoczone w cukrowo-cynamonowej posypce 🙂 Sprawdzą się idealnie na każde przyjęcie lub jako słodka przekąska na każdy dzień. Musicie tego spróbować!

Składniki: 

  • 13 kromek chleba tostowego
  • 170 g twarogu sernikowego
  • 1 łyżka cukru
  • nutella
  • 1 jajka
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • masło

Posypka:

  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Z każdej kromki chleba tostowego odcinamy brzegi. Następnie kromki rozwałkowujemy na cienko.

Ser ugniatamy dokładnie z cukrem i aromatem waniliowym.

Kromki smarujemy na 3/4 powierzchni nutellą i do połowy kładziemy ok 1 łyżki masy twarogowej. Zwijamy zaczynając od wypełnionego brzegu.

W miseczce bełtamy jajka z mlekiem. Rollsy maczamy w masie jajecznej i smażymy na niewielkiej ilości masła, obracając tak aby każda strona była zrumieniona.

Na koniec obtaczamy w wymieszanej posypce.

Smacznego 🙂 🙂

Dodaj komentarz